CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a prezidat ședința Consiliului Suprem de Securitate

Astăzi, Președintele țării, Igor Dodon, a prezidat ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia au fost examinate mai multe subiecte de importanță majoră pentru cetățenii Republicii Moldova.

Inițial, interlocutorii au discutat despre seceta fără precedent din țara noastră și asigurarea securității alimentare a țării. Igor Dodon a anunțat că a fost luată decizia de a acorda tot sprijinul posibil din partea statului agricultorilor afectați de secetă, iar Fondul de Subvenționare a Agriculturii să fie suplimentat cu 300 de milioane de lei.

Un alt subiect important abordat în cadrul ședinței a fost dinamica situației epidemiologice în țară legată de răspândirea pandemiei de COVID-19. S-a stabilit că sistemul de sănătate al țării este în continuare pregătit să facă față pandemiei și sunt întreprinse toate măsurile necesare în acest scop.

Cel de-al treilea subiect discutat astăzi a vizat evoluția investigațiilor pe cazurile de rezonanță legate de devalizarea sistemului bancar. „Procuratura Generală și-a intensificat acțiunile de recuperare a banilor atât pe intern, cît și pe extern”, a menționat șeful statului.

Părțile au discutat de asemenea evoluția situației pe cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Igor Dodon a subliniat că sunt depuse eforturi pe mai multe dimensiuni pentru ca aeroportul să revină în gestiunea statului.

Pentru a vedea briefingul susținut de Președintele Republicii Moldova după ședința CSS, accesați linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=LtRLZ7Na1sI&fbclid=IwAR26l43gGG4o32kUEKjsxu4OEzy4lKXcEJFKbcM1pSJcKgapcfLNaoa_0Hc