CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova s-a adresat Consiliului șefilor de stat al Comunității Statelor Independente

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a adresat astăzi către participanții la reuniunea online a Consiliului șefilor de stat al Comunității Statelor Independente.

Igor Dodon a menționat, printre altele, că în anul curent s-au confirmat temerile care au fost exprimate de mai multe ori în ședințele publice și în cadrul întrevederilor informale restrânse. Șeful statului a subliniat că astăzi se întrevede o strategie clară, menită să destabilizeze situația politică internă din țările CSI, să creeze focare de instabilitate în spațiul său și care țintește, în principal, în partenerul nostru strategic – Federația Rusă.

„Având în vedere confruntarea geopolitică în creștere, ar fi naiv să credem că în 2021 presiunea și subversiunea în spațiul post-sovietic vor slăbi. Am ferma convingere: pentru a face față provocărilor politice, trebuie mai mult ca oricând să rămânem împreună”, a declarat Președintele țării.

http://presedinte.md/rom/discursuri/a-d-r-e-s-a-r-e-catre-participantii-la-reuniunea-consiliului-sefilor-de-stat-al-comunitatii-statelor-independente