Șeful statului întreprinde o vizită de lucru în raioanele Drochia și Glodeni

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o nouă vizită în regiunile Moldovei. Astăzi – în raioanele Drochia și Glodeni.

Prima destinație este satul Sofia, unde activează întreprinderea agricolă „Valea Sofiei”. Este o gospodărie multifuncțională condusă de Ion Babără care este specializată pe cultivarea grîului, orzului, porumbului și a florii soarelui, pe o suprafață totală de trei mii de hectare. De asemenea, aici este construit un grajd pentru vite și mai este planificată cultivarea tutunului. Șeful statului a apreciat înalt activitatea întreprinderii în aceste condiții deloc simple și a reiterat disponibilitatea conducerii țării de a susține agenții economici.

În continuare, Igor Dodon a mers în orașul Drochia, unde, la întrevederea cu președintele raionului, Alexei Vasilean, a discutat mai multe chestiuni legate de situația social-economică și cea epidemiologică din regiune. Președintele țării a asigurat autoritățile locale de faptul că proiectele sociale și cele de infrastructură care au fost planificate, vor fi realizate și a promis că va oferi sprijin în soluționarea problemelor raionului.

Ulterior, șeful statului l-a vizitat pe Dmitrii Corolenco, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în vîrstă de 93 de ani. Igor Dodon l-a felicitat cu ocazia Zilei Victoriei și i-a înmînat distincția supremă a țării – Ordinul Republicii. Președintele i-a dorit veteranului multă sănătate și un cer senin deasupra capului.

De asemenea, Igor Dodon a vizitat Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din oraș unde a discutat cu părintele Pavel și s-au rugat pentru pace și pentru stabilitate în țara noastră.