CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Necrolog BORIS BECHET (7 februarie 1953 - 6 aprilie 2021)

Zi de adâncă tristețe pentru lumea teatrului și a cinematografiei din Republica Moldova. S-a stins din viață Boris Bechet, strălucit actor de film și teatru. A fost admirat de o întreagă țară pentru forța transformatoare a talentului său, care a dat naștere unor personaje de neuitat, pentru umorul sclipitor și ironia caustică. Un om care, în toate rolurile sale, a reușit să ofere personajelor unicitate și măreție.

Actor de o mare forță dramatică, după absolvirea Facultății de actorie la Chișinău, a jucat pe scena Teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi pe cea a Teatrului Poetic „Alexei Mateevici” din Chișinău. În 1983 a debutat în film, jucând în numeroase pelicule ale regizorilor Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. A rămas în memoria spectatorilor mai ales pentru rolul lui Strătan din filmul „Corbii prada n-o împart”.

Actorul n-a tratat cu superioritate nici aparițiile publicitare, unde a reușit să creeze personaje cu adevărat îndrăgite de toată lumea. În 1991, Boris Bechet a devenit Artist Emerit al Republicii Moldova.

Boala a luat viața artistului la doar 68 de an. Pierderea unei personalități de un asemenea calibru este o mare durere pentru noi.

Sincere condoleanțe soției și celor doi feciori, și să-l însoțească, neîntrerupt, aplauzele de recunoștință și admirație în calea sa către cer.