CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Diplomatului

STIMAȚI  MEMBRI  AI  SERVICIULUI  DIPLOMATIC,

Vă adresez cele mai cordiale felicitări cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Diplomatului. Gîndurile mele de adîncă recunoștință se îndreaptă deopotrivă către veteranii serviciului diplomatic, cei care au stat la bazele creării ministerului.

Am convingerea că fiecare dintre Dumneavoastră este conștient de gradul enorm de responsabilitate pe care îl implică profesia aleasă, de necesitatea de a activa cu angajament deplin și de stringența de  a-și  îndeplini  cu  onoare  datoria.

Totodată, țin să Vă adresez sincere mulțumiri pentru activitatea Dumneavoastră de zi cu zi, care este una destul de importantă și deloc simplă.

Avînd la bază succesele obținute, menținerea unei colaborări active cu partenerii externi în formatele bilateral și multilateral, pentru soluționarea politico-diplomatică a conflictelor și crizelor actuale, inclusiv pentru crearea unui larg front antiterorist, rămîne a fi una dintre prioritățile conducerii Republicii Moldova.

Recunoaștem că statul are obligația să soluționeze operativ mai multe probleme cu care se confruntă colaboratorii ministerului, dar și serviciul, în special cele referitoare la protecția socială, la dotarea misiunilor cu tehnică informațională performantă, la asigurarea analitică și perfecționarea pregătirii profesionale a specialiștilor.

În acest context, vreau să Vă asigur de întreaga mea susținere în continuare, îndemnîndu-Vă ca și pe viitor să promovați cu încredere și perseverență politica externă a Republicii Moldova în cadrul parteneriatelor cu alte țări și organizații regionale, europene și internaționale.

Împreună cu urări de multă sănătate Dumneavoastră și familiilor Dumneavoastră, Vă doresc noi succese în întărirea autorității și influenței Republicii Moldova.